Fanny

Hi knapperd,

Wat leuk dat je mijn kaartje hebt gevonden.

Binnenkort een potje ketsen?
Het is niet wat je denkt maar je hoeft alleen maar een baan te reserveren en wat vrienden uit te nodigen. Dan zorgen wij dat er een gratis bucket bier* voor jullie klaar staat bij binnenkomst. We zien je graag bij JEU!

Let the good times roll!

-X- Fanny

* Op vertoon van jouw ansichtkaart ontvang je bij JEU de boules bar in Arnhem een gratis bucket Maes bier bij een baanreservering voor 31 oktober 2021. Maximaal 1 ansichtkaart per reservering. Geen 18, geen alcohol.

Wie is Fanny eigenlijk?

Dit is onze Fanny, een wulpse vrouw die haar ontblote achterwerk toont. Het is een oude traditie van het spel dat de verliezer(s) zich bij “Fanny” melden. Verlies je met de maximale score (13/0)? Dan moet je het achterwerk van Fanny kussen! We zeggen eerlijk; Fanny kijkt altijd uit naar dit moment. Na dit sportieve gebaar zullen de winnaars al gauw een drankje aanbieden om de vernedering alsnog snel weg te spoelen…

Een stukje geschiedenis

Jeu De Boules Bar

Fanny was begin vorige eeuw serveerster in een café in Grand Lemps in het noorden van Frankrijk. Zij liet zich omhelzen door verliezers die geen enkel punt tijdens een spel behaalden. Deze omhelzing was een troost, een schadevergoeding.

Tot op de dag dat de burgermeester van de regio ook bij haar kwam om te worden getroost. Had Fanny iets tegen hem? Het is in ieder geval zo dat ze boven op een stoel klom, haar rokken omhoog deed en wat hield ze hem voor? Haar andere wangen, waarop meneer de burgermeester trouwens zonder blikken of blozen twee dikke klapzoenen gaf. Dat was het begin van een lange traditie. Sindsdien zijn Fanny en jeu de boules onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Bijzijn = meemaken

Jeu De Boules Bar Groepen

Menu